english

Hírek

A friss számok alapján is totális csőd a magáncsőd

A korábban várt 20-30 ezer helyett augusztus közepéig mindössze 980 magáncsőd-eljárást kezdeményeztek az adósok Magyarországon. Nagyjából ez tehát a KDNP által kezdeményezett magáncsőd első 2 évének a mérlege.

A korábban várt 20-30 ezer helyett augusztus közepéig mindössze 980 magáncsőd-eljárást kezdeményeztek az adósok Magyarországon. Nagyjából ez tehát a KDNP által kezdeményezett magáncsőd első 2 évének a mérlege.

Ez a szám abból az írásbeli válaszból derült ki, amelyet Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára adott Trócsányi László miniszter megbízásából Bankóné Borbély Ildikó szocialista képviselő kérdésére, és tegnapi dátummal jelent meg az Országgyűlés honlapján.

A válasz felhívta a figyelmet, hogy

A válasz alapján az adósságrendezési eljárást kezdeményező adósok és adóstársak átlagosan 19 millió forint adósságállománnyal rendelkeznek, nagy szórás mellett (egyes esetekben ez a 60 millió forintot is megközelíti).

Eddig 121 eljárásban utasította vissza a bíróság a kérelmet, vagy szüntette meg jogerősen az eljárást. Bíróságon kívüli szakaszban 27 megállapodás született eddig, és további 388 adósságrendezési eljárásban zajlik a bíróságon kívüli adósságrendezési megállapodás előkészítése. Eddig 175 esetben került sor adósságrendezés jogerős elrendelésére. 118 adósságrendezési eljárásban pedig már benyújtották a kérelmet az illetékes bírósághoz, de az még nem hozott döntést. 151 eljárásban a bírósági beterjesztés előkészítése zajlik. Törlesztési támogatást az NGM tájékoztatása alapján mindössze 3 adósságrendezési eljárás során folyósítottak, de az eljárások előrehaladtával vélhetően nőni fog ez a szám.

Forrás: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/a_friss_szamok_alapjan_is_totalis_csod_a_magancsod.260643.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi