english

Hírek

8,7 milliárd forintból fejlődhet Dunaújváros

Négy városfejlesztési projekt indul Dunaújvárosban 8,7 milliárd forintból: a Modern városok program keretében felújítják az élményfürdőt és a sportuszodát, megújul a Szalki-sziget, emellett járási hivatali épületet alakítanak ki, továbbá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) középületeket, közterületeket újítanak fel.

Négy városfejlesztési projekt indul Dunaújvárosban 8,7 milliárd forintból: a Modern városok program keretében felújítják az élményfürdőt és a sportuszodát, megújul a Szalki-sziget, emellett járási hivatali épületet alakítanak ki, továbbá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) középületeket, közterületeket újítanak fel.

A Fejér megyei város önkormányzata az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a projektek megvalósítása még az idén elindul.
A Fabó Éva Sportuszoda és az élményfürdő korszerűsítésére 4 milliárd 742 millió forintot fordítanak. Utóbbi jelenleg nincs a város tulajdonában, azt az egyik kereskedelmi banktól 889 millió forintért visszavásárolják, ezt az összeget a teljes költségkeret tartalmazza.

A beruházás során az uszoda teljesen új burkolatokat kap, megújulnak az öltözők, a szauna, a gépészeti rendszer, valamint a vizesblokkok. Az élményfürdőben felújítják a gépészeti és automatikai berendezéseket, a csúszdákat és az élményelemeket pedig helyreállítják. A két létesítmény közötti területen fürdőparkot alakítanak ki, ahol szabadtéri élményelemeket, sportpályákat létesítenek.

A Szalki-sziget esetében az önkormányzat elkészítette a fejlesztésre vonatkozó koncepciót, így láthatóvá vált, hol lehetséges egyéb uniós támogatások bevonása a Modern városok program forrásai mellett. A fejlesztés becsült összköltsége bruttó 1,159 milliárd forint.
 

A szigettel sportolási, vízi turisztikai, rekreációs, pihenési, horgászati igényeket szeretnének kiszolgálni, ennek érdekében az ott lévő éttermet, az öltözőépületeket felújítják, a szabadtéri színpadot átépítik, különféle sportpályákat és mobil lelátókat létesítenek. A sziget partján körben futópályát építenek, mellette kültéri sporteszközöket és pihenőhelyeket alakítanak ki, továbbá létrehoznak egy mobil, turisztikai célú kikötőt.

Szintén a Modern városok program keretein belül, a Fejér Megyei Kormányhivatallal közösen valósítják meg a „Zöld SZTK” néven ismert épületegyüttes átalakítását járási hivatallá. A fejlesztés várható összértéke mintegy 1,9 milliárd forint. Az épületben a Dunaújvárosi Járási Hivatal több szervezeti egysége kapna helyet. Jelenleg ezek a város több pontján szétszórva helyezkednek el, így viszont a városközpont közelében elérhető lesz valamennyi.

A megyei jogú város TOP-forrásából valósítja meg a Zöld város kialakítása projektet, amelyre 900 millió forint vissza nem terítendő támogatást nyert el. A tervek szerint Dunaújváros több pontján rekreációs tereket alakítanak ki, felújítják a Duna-parti sétányt, fejlesztik a Vasmű utat kísérő zöldterületi sávot és a Városháza téri kávézót. Ezen kívül teljesen felújítják a Dózsa Mozit.

Forrás: https://www.vg.hu/gazdasag/87-milliard-forintbol-fejlodhet-dunaujvaros-527515/

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi