english

Hírek

Lesz elég földgáz a télre

Lesz elegendő gáz a télre, a szakemberek szerint a biztonsági tárolókban lévő, az érkező és a kitermelendő gáz fedezni fogja a lakosság igényét.

A tavaly októberinél több, a 2014-es őszi mennyiségnél viszont kevesebb földgáz van jelenleg a hazai tárolókban, összességében a tárolókban lévő és a folyamatosan érkező földgáz, valamint a hazai kitermelés fedezni fogja a lakosság teljes téli igényét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal számításai szerint.

Jól állnak a tározók

A Magyar Idők a cikkében felidézte: a hatóság az idei évtől az elmúlt tíz év legmagasabb téli fogyasztásának legalább 60 százalékában határozza meg a társaságok számára a kötelezően betárolandó gáz mennyiségét, a jelenlegi készlet megfelel az előírt értéknek.

A Magyar Földgáztároló Zrt. adatai szerint 44,2 százalékos feltöltöttségen állnak a tárolók, ez 1,85 milliárd köbméter, amihez még hozzájön a biztonsági készlet, amelyet az MMBF Földgáztároló Zrt. tárol, így összesen 3,7 milliárd köbméter földgáz van a tárolókban a tél kezdete előtt.

A hazai földgázigények csökkennek, eltekintve az ideiglenesen előforduló, kemény hidegektől. Egy nagyobb lehűlés esetén pedig szinte azonnal jelentősen növelhető a behozatal, mert a beáramló kapacitásokat nem használjuk ki teljes mértékben. Az importgáz ráadásul olcsóbb is, mint a betárolt.


Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20161024-a-tarolokban-levo-az-erkezo-es-a-kitermelendo-gaz-fedezni-fogja-a-lakossag-teli-igenyet.html

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi