english

Hírek

Naponta annyi hamis méz jön az EU-ba, mint 150 magyar méhész éves exportja

Tisztább a mézpiac, a magyar cégek már nem importálnak kínai mézet - mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke.

Tisztább a mézpiac, a magyar cégek már nem importálnak kínai mézet - mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke.

Fazekas Gyula felidézte, hogy az országos főállatorvos decemberben adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő az unión kívüli országokból behozott méztételek esetében. Hozzátette: tudomása szerint idén nem volt olyan kínai méz, amelyet el kellett volna távolítani a hazai üzletláncok polcairól a nem megfelelő minőség miatt, vagy azért, mert hamisított volt.

Az elnök szerint napi szinten annyi hamisított méz áramlik be az Európai unióba, mint százötven magyar méhész exportra szánt éves termelése.

A származási hely pontos jelölését és az uniós beléptetésnél szigorúbb ellenőrzéseket sürgetett.


Forrás: http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/naponta_annyi_hamis_mez_jon_az_eu_ba_mint_150_magyar_mehesz_eves_exportja.1050092.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator'..'

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi