english

Hírek

Nagy baj lehet: országszerte leállhat a szemétszállítás nyáron

Nyárig bírhatják a szemétszállító cégek, legalább ötödük becsődölhet, ha elindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer.

Nyárig bírhatják a szemétszállító cégek, legalább ötödük becsődölhet, ha elindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer.

A hazai szemétszállító cégek legalább ötöde lehet veszteséges és mehet csődbe, ha beindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer – tudta meg a Magyar Nemzet. Budapest kivételével már a nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás.

Levélben fordult szerdán a 108 település – Pest és Nógrád megyében – szemétszállítását végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. vezérigazgatója a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez. A kft. arra figyelmeztetett, már júliusban nem tudják elszállítani a települések hulladékát, mert nincs tartalékuk, pedig eddig minden bevételt az ellátásba forgattak vissza. Ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nemcsak a béreket nem tudják kifizetni, de a szolgáltatás a nyár közepén le is állhat.

"Tiltakozunk, s nem engedjük meg, hogy a hosszú évek alatt nyereségessé tett FKF-től milliárdos összegeket vonjanak el, hogy abból ne a főváros fejlődjön, hanem a vidéki cégek veszteségeit fizessék ki" – erősítette meg a lapnak  Tarlós István főpolgármester. Elmondta: a kormányzati illetékesek máig nem válaszoltak az általa márciusban tett jogszabály-módosítási kezdeményezésre.


Forrás: http://www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/nagy-baj-lehet-orszagszerte-leallhat-a-szemetszallitas-nyaron-470630

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi