english

Hírek

A tigázos ügyfelek egy része már október előtt átkerül a nemzeti szolgáltatóhoz

Az előre fizető mérővel rendelkező TIGÁZ ügyfelek hamarabb átkerülhetnek a FŐGÁZ-hoz, mert a földgázszolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a mérők átállítása és a kártyák cseréje.

Az előre fizető mérővel rendelkező TIGÁZ ügyfelek hamarabb átkerülhetnek a FŐGÁZ-hoz, mert a földgázszolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a mérők átállítása és a kártyák cseréje.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozata alapján 2016. október 1-jétől a FŐGÁZ Zrt. látja el a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatásban vételező földgáz felhasználóit. Annak érdekében, hogy az előre fizető mérővel rendelkező TIGÁZ felhasználók az átadást követően a FŐGÁZ Zrt. felhasználóiként zavartalanul tudják igénybe venni a szolgáltatásokat, beleértve a mérő feltöltését, már áprilisban elkezdődik az előre fizető mérők átállítása és a feltöltőkártyák cseréje – derül ki a MEKh közleményéből.

Beelőznek

Hogy az előre fizető mérők átállítása ütemezetten és zökkenőmentesen történhessen meg, a TIGÁZ Zrt. és a FŐGÁZ Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal történt előzetes egyeztetést követően a felhasználóknál kezdeményezni fogja a szabad kereskedőváltást. A kereskedőváltás eredményeképpen az érintett felhasználók előre egyeztetett időpontban, még a Hivatal által meghatározott 2016. október 1-jei átadási időpontot megelőzően átkerülnek a FŐGÁZ Zrt. ellátásába.

A kereskedőváltás keretében megtörténik a mérők átállítása és a kártyacsere. A TIGÁZ Zrt. ennek folyamatáról az érintett felhasználóknak tájékoztató levelet küld, amely a folyamatot részletesen bemutatja, és tartalmazza a felhasználók részéről kitöltendő és aláírandó dokumentumokat. A földgázszolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele az előre fizető mérők átállítása és a kártyák cseréje.

Októbertől mindenképpen

Azon felhasználók, akiknél a TIGÁZ Zrt. felhívása szerint a kereskedőváltás felhasználói kezdeményezésre nem történik meg 2016. szeptember 30-ig, a Hivatal határozata szerint 2016. október 1-jén automatikusan átkerülnek a FŐGÁZ Zrt.-hez, mint egyetemes szolgáltatóhoz. Ez azt jelenti, hogy az érintett felhasználók 2016. október 1-jétől az előre fizető mérőiket a TIGÁZ Zrt.-nél már nem tudják feltölteni. Ugyanakkor ezen felhasználók az előre fizető mérőjük feltöltését a FŐGÁZ Zrt.-nél kizárólag abban az esetben tudják megtenni, amennyiben a mérő átállítása és a kártyacsere megtörtént.

A hagyományos mérővel rendelkező felhasználók átadása 2016. október 1-jével fog megtörténni, nekik az átállás kapcsán nincs teendőjük.


Forrás: http://24.hu/fn/gazdasag/2016/04/15/a-tigazos-ugyfelek-egy-resze-mar-oktober-elott-atkerul-a-nemzeti-szolgaltatohoz/

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi