english

Hírek

Magáncsőd: Holnap lejár a határidő

Ma még jelentkezhetnek a családi csődvédelembe azok, akiknek az ingatlanjuk veszélyben van, a tavalyi elszámolással érintett és bedőlt lakáshitelesek számára ugyanis március 1-jén jár le a meghosszabbított határidő.

Ma még jelentkezhetnek a családi csődvédelembe azok, akiknek az ingatlanjuk veszélyben van, a tavalyi elszámolással érintett és bedőlt lakáshitelesek számára ugyanis március 1-jén jár le a meghosszabbított határidő. A bankok és a kormány fél évvel ezelőtt, a program elindításakor még több tízezer igénylőre számított, ehhez képest az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint két héttel ezelőttig csupán 199-en éltek a lehetősséggel. Komoly érdeklődő állítólag sokkal több, tízszer ennyi van.

A programba azért is érdemes jelentkezni, mert március 1-jén, azaz holnap lejár a kilakoltatási moratórium, vagyis a végrehajtás alatt lévő lakásokat most már nem muszáj lakottan értékesíteni, az utcára lehet rakni az adósokat. Az eljárás elindulása után az adósoknak fizetniük kell egy meghatározott minimális törlesztőrészletet, a cél pedig az, hogy az ötéves (de hét évre meghosszabbítható) eljárás végére az ingatlant terhelő jelzáloghitel kivételével minden tartozástól megszabaduljanak az ügyfelek.

Forrás: http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/magancsod-holnap-lejar-a-hatarido-466315
GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi