english

Hírek

A turizmushoz mennek a megmaradó SZÉP-kártya pénzek?

Változtatásokat tervez a kormány a Széchenyi Pihenő Kártya működését szabályozó rendeletben. A megmaradó összegek a turizmus büdzséjét gazdagíthatják.

Változtatásokat tervez a kormány a Széchenyi Pihenő Kártya működését szabályozó rendeletben. A megmaradó összegek a turizmus büdzséjét gazdagíthatják.

Tegnap jelent meg a kormany.hu oldalon az a rendelet tervezet, mely a Széchenyi Pihenő Kártya Kormányrendeletének módosításáról szól. A tervezet az alábbi lehetséges változásokat tartalmazza:

1. "A fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, amelyek ellenértéke – a munkáltató nyilatkozata szerint – a munkáltatót vagy a központi költségvetés Turisztikai célelőirányzatát illeti meg." Ez korábban így szólt: "A fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, amelyek ellenértékét az intézménynek vissza kell fizetnie a munkáltatónak vagy jogutódjának az elektronikus utalvány lejárata évének június 30. napjáig kivéve, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt.

Eszerint, ha április 30-ig úgy nyilatkozna a munkáltató, hogy neki utalja vissza a kártya kibocsátó az általa feltöltött, de a lejáratig a munkatársak által el nem költött egyenleget, akkor a jelenlegi rend szerint kapja majd vissza ezt. Ha nem tenne nyilatkozatot, vagy úgy nyilatkozna, hogy ezt az összeget a központi költségvetésbe küldi, akkor a lejáró egyenleg a központi költségvetés Turisztikai célelőirányzatához kerülne - írja Fata László, cafeteria szakértő.

2. A kártyák lejárati ideje 3 évről 5 évre növekedne.

3. A lejáró kártyák pótlásának díja nem haladhatná meg az 500 forintot.

Ezek persze most még tervek, így korántsem biztos, hogy pont ez kerül majd be a végleges jogszabályba.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20160215_A_turizmushoz_mennek_a_megmarado_SZEPkartya_penzek#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi