english

Hírek

Százezerrel kevesebb magyarnál kopogtattak idén a behajtók

Idén százezerrel kevesebb pénzbehajtási eljárás kezdődött, mint tavaly - írja a Magyar Idők. A lap szerint idén 2014-hez képest húsz százalékkal kevesebb pénzbehajtási eljárás kezdődött, ebben az évben 450 ezer kintlévőség került a közjegyzők elé, vagyis a hitelezők ennyi esetben kérték a követelés hatósági beszedésének megindításához szükséges dokumentum, a fizetési meghagyás kiállítását.

Idén százezerrel kevesebb pénzbehajtási eljárás kezdődött, mint tavaly - írja a Magyar Idők.

A lap szerint idén 2014-hez képest húsz százalékkal kevesebb pénzbehajtási eljárás kezdődött, ebben az évben 450 ezer kintlévőség került a közjegyzők elé, vagyis a hitelezők ennyi esetben kérték a követelés hatósági beszedésének megindításához szükséges dokumentum, a fizetési meghagyás kiállítását.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara vezetője, Tóth Ádám a lapnak azt mondta, a kamara számításai szerint idén a különféle közművállalatok több mint kétszázezer alkalommal fordultak a közjegyzőkhöz a behajtásra váró kintlévőségek miatt. Szintén számos ügy érkezett a parkolási büntetések és a tömegközlekedést jegy nélkül használók pótdíjai miatt is.

A három esetkörről szólva az elnök a lapnak kiemelte: az adósok száz esetből átlagosan hétben vitatják a követelést, vagyis az érintettek rendszerint tudják, hogy fizetniük kellene, de ezt mégsem teszik meg.

Tóth Ádám a lapnak azt is elmondta, az elmúlt hónapokban inkább csak a kisebb értékű követelések miatt kezdődött eljárás, a korábbi nagyobb összegű ügyek elmaradtak, nemigen kerültek idén napirendre például céges elszámolási viták, mert javult a fizetési fegyelem annak köszönhetően, hogy manapság már egy-két hónap alatt megindulhat a végrehajtás.


Forrás: http://www.penzcentrum.hu/hitel/szazezerrel_kevesebb_magyarnal_kopogtattak_iden_a_behajtok.1047631.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator'..'

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi