english

Hírek

Bezárják az erőművet

Legkésőbb december 31-ig leállítják a Vértesi Erőmű Zrt. szenes részlegét, és a Bokod-Oroszlány közötti telephelyet bizonytalan időre konzerválják. Csaknem hatszáz ember munkahelye szűnhet meg az év végéig

Legkésőbb december 31-ig leállítják a Vértesi Erőmű Zrt. szenes részlegét, és a Bokod-Oroszlány közötti telephelyet bizonytalan időre konzerválják. Csaknem hatszáz ember munkahelye szűnhet meg az év végéig.

A Vértesi Erőmű Zrt. tulajdonosának, a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek a vezérigazgatója bejelentette, hogy megszüntetik a szenes részleget, és emiatt csaknem 600-an veszíthetik el munkahelyüket. A fájdalmas döntésről sokan értesültek az Oroszlányi Városi Televízió adásából, ahol elhangzott az is, hogy Magyari József, a Vért Zrt. vezérigazgatója még a jubileumi jutalmak átadása után arról tájékoztatta az ünnepségen részt vevőket, hogy a létesítményt nem alakítják át hulladékból származó tüzelőanyagok elégetésére, hanem a blokkokat a cég jövőjét végleg meghatározó döntésig konzerválják. Ez azt jelenti, hogy a legfontosabb berendezéseket olyan állapotba hozzák, hogy hosszabb szünet után is bármikor újra beindíthatók vagy átalakíthatók legyenek, írja a 24 óra.

A Magyar Villamos Művek és a Vért Zrt. - technológiai és jogszabályi feltételek miatt - egyelőre nem látja lehetségesnek a hulladékok felhasználását. Becsléseik szerint az erőmű végleges bezárása, majd bontása és rekultivációja 37 milliárd forintot emésztene fel. A költségekre 19,5 milliárd forintig a szénfillér, a villamos energia árába épített támogatás nyújtana fedezetet.

Forrás: http://realista.hu/news/details/129611

GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Székhely:

1037 Budapest, Montevideo u. 6. I. em.
Tel: (+36) 1 436 75 00
Fax: (+36) 1 436 75 09, 436 75 01
E-mail elérhetőségeinket a kapcsolat menüpontban találja!

A GLOBAL Faktor Zrt. adatvédelmi tisztviselője:

Herman Andrea

Elérhetőségei:

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7.
E-mail: dunaujvaros@globalfaktor.hu
Telefon: (+36) 25 510 134
 

Powered by: Venturi